Bedste måde at optimere din styrketræning med supplement

2023-06-27


I dag er der et stort fokus på krop og sundhed, hvor blandt andet sociale medier er skyld i synet på den perfekte krop. Her vil jeg hjælpe dig med at udvælge de supplementer, du har brug for og ikke har brug for med vurdering af produkter, som jeg har og ikke har prøvet. Her vil der altså være fokus på blandt andet protein, energi og diverse kosttilskud. I den første blog vil der blive vurderet proteinprodukter fra flere forskellige virksomheder. Jeg har erfaring med træning, da jeg har spillet fodbold i over 14 år, samt har styrketrænet i 5 år. Her har jeg lært af mine fejl og selv undersøgt den mest optimale måde at styrke sin træning.

Her er min top 6 af protein produkter

1. Bodylab whey protein (1kg) og clear whey proteinpulver

2. Muscle House proteinbar 

3. Nutrition Scitec whey proteinpulver (2,35 kg)

4. Protein food og snack Bodylab

5. Muscle house proteinpulver

6. The Protein Kitchen proteinbar og mellemmåltid

Som det første vil jeg snakke om protein, for når man træner, så er protein faktisk det vigtigste, og dermed et afgørende byggesten for muskelopbygning. Her spiller den en central rolle, hvor protein opbygger muskler, vævsheling og opretholdelse af sund metabolisme. For at forstå hvad protein faktisk gør ved din krop, så vil jeg kort fortælle, hvad der sker når du træner. Når du træner, så ødelægger du faktisk dine muskler. Under "Rest day" så opbygger du dem igen og gør dem stærkere. Her er der brug for protein for at denne proces fungerer, her skal man optage mellem 0,8 og 1,2 gram protein pr kg. Hvis du vejer 80 kg, så skal du indtage ca. 80 gram protein dagligt. Her kan det være svært, at holde den daglige indtægt gennem ens kost. Derfor er proteinpulver et vigtigt supplement, hvis ens daglige indtægt af protein er for lavt.

Her har jeg nogle produkter, du kan være interesseret i, dog kommer det an på hvilken slags type du er. For der er masser af forskellige produkter, og her er det efter min erfaring og interesse, der bliver vurderet.

Første produkt er fra Bodylab med deres proteinpulver Whey. Der er fire forskellige slags proteinpulver med hensyn til indhold (Ikke smag) Her er der altså den originale whey, der er clear whey, vegansk proteinpulver og Kasein proteinpulver. Her har Bodylab flere forskellige varianter og for at hurtigt bryde ned på hvilken en der er min favorit, så er det både den originale whey, men også clear whey, og lad mig forklare det. Whey er premium protein, som kommer fra køer, og her har Bodylab markedets bedste smag og det kan klart bekræftes fra min side af. Her bruger jeg det når jeg bulker, hvor jeg kan putte det i min shake, det kan også bruges når jeg cutter, hvor man kan lave snacks med lavt kalorieindhold og med protein. Dermed har jeg smagt lidt af hvert, men anbefaler at prøve deres mixboks første gang for at finde din smag.

Clear whey er ret anderledes, da der ikke skal blandes med mælk, men med vand. Hermed bliver kalorieindholdet altså en del lavere. Derfor bruger jeg clear whey når jeg cutter. Her er det også en god summerdrink, hvor de har sommerlige smage. Disse to varianter er klart mine favoritter. Så er der de to andre, og her er det op til dig, hvad du foretrækker, den ene er vegansk og derfor er der ikke animalske aminosyrer i proteinpulveret, men derimod alle andre essentielle aminosyrer uden mælkeprodukter. Dog har jeg ikke smagt på produktet, men vil klart anbefale hvis du er veganer eller har laktoseallergi. Den sidste er kasein, hvor det kort sagt gør at kasein nedbrydes og optages langsommere i kroppen end original whey protein, samt frigives der en stabil strøm af aminosyrer jævnt over flere timer.

Jeg vil derfor give whey protein 9 stjerner ud af 10, på baggrund af god smag, god konsistens, vigtigt for muskelopbygning og kan bruges årligt an på om du cutter eller bulker.

Clear whey protein, får 10 ud af 10 stjerner, der er en klar god smag, en dejlig forfriskende konsistens og er ekstrem vigtig når man cutter.

Vegansk protein, får også 10 ud af 10, da det er en god alternativ proteinkilde, hvis man er veganer eller har laktoseallergi. Desuden vandt produktet også bedst i test af veganske proteinpulver Danmark over.

Kasein, får 6 ud af 10, fordi jeg føler at det er lidt spild af penge, da man faktisk får kasein gennem den danske kost. Her får man det gennem ost og pølser, derimod mætter kasein proteinpulver, og derfor kan det være godt når man cutter, og har det svært ved at indtage lidt mad.

Udover proteinpulver, så har Bodylab også andre proteinsupplementer. Her er der proteinbarer, proteinpandekage pulver og andre diverse produkter. Her er det op til dig, om det er vigtigt for din kost. Som sagt før er protein kun et supplement til din kost, og ikke skal erstatte din kost.

Næste virksomhed er Muscle House, som er en dansk virksomhed, der sælger sjove proteinbarer og også er begyndt at sælge træningsudstyr. Virksomheden har været i Løvernes Hule, hvor de fik en investering fra løverne. Hermed har virksomheden et stort fokus på supplementer. Her sælger de altså proteinpulver, proteinbarer og slik.

Ja, du læste rigtigt, slik.

Hermed bliver første vurdering deres slik, som er slik uden tilsat sukker og har lavt kalorieindhold, men faktisk også protein. Derfor tager jeg den med til vurdering. Der er mange varianter af deres slik, hvor der er 3,6 gram protein per pose på 50 gram. Det er ikke fordi det er meget protein, men det er lækkert når man cutter og lige er lidt sukkertrangen. Du tænker sikkert om smagen og konsistensen, så er god. Og det kan jeg svare på, jeg har selv prøvet deres forskellige slikposer og var positivt overrasket. Her var konsistensen i top, slikket var sødt, men smagen var der ikke helt, dog var smagen stadig god.

Muscle House har også proteinbarer, hvor de har flere hundrede varianter. Her er der altså til enhver smag, om du elsker Snickers eller skumbananer. Og ja, proteinindholdet er godt nok, i en Mars bar er der nemlig 20 gram protein. Her består proteinindholdet altså 25 procent af ens daglige indtagelse af protein for en voksen mand, der skal indtage 80 gram protein. Du tænker så, hvad med kalorier, ja her ligger den på lidt over 200 kalorier per bar, men det er faktisk lidt i forhold til, hvor meget protein der er i. Derfor er det et godt supplement, hvis man ikke har fået indtaget nok protein i sin dagligdag, eller er lækkersulten. Har dog ikke smagt deres varianter, men kan forestille mig at de fleste er gode.

Muscle House har også flere varianter og mærker af proteinpulver, og en af dem er faktisk fra Bodylab. Her har de altså normal whey, men også isolate, som er uden tilsat mælk. Her vil jeg sige at proteinpulver er for dig, som vil prøve lidt af hvert, men måske også foretrækker udenlandske mærker frem for danske. Jeg har dog kun prøvet fra Bodylab, men igen så er protein vigtigt for muskelopbygning.

Jeg vil derfor give slikket 7 ud af 10, da det er en god erstatning for normalt slik, dog mangler der lidt mere smag, prisen er også lidt for høj og der er lidt gram protein.

Proteinbarer får 9 ud af 10, her er det et godt supplement hvis man mangler protein og er lækkersulten, der er mange varianter, men igen pas på med ikke at erstatte det med rigtig mad.

Proteinpulver får 10 ud af 10, selvom jeg ikke har smagt alle slags proteinpulver, så er der mange varianter, både danske og udenlandske, og jeg vil vædde på at der er en for dig. Proteinpulver er altså vigtigt når du opbygger muskler, her kan du lave flere snacks, mad og drikke varianter med proteinpulver.

Næste virksomhed er Nutritions, som er en dansk virksomhed, der sælger protein i høj kvalitet. Her er det for de ekstreme som ønsker at det bedste af det bedste, og dermed går efter at være bodybuilder eller bygge styrke. Prisen er derfor også høj, men der er dog prisgaranti på deres produkter.

Nutritions sælger både proteinpulver og proteinbarer.

Nutritions har en række forskellige proteinpulver, men her er der ikke mange forskellige varianter af smag som Muscle House, det er primært de klassiske og enkelte med anderledes smagsvariant. Her sælger både whey protein, isolate protein, vegansk protein, men også valle. Her har de altså for dem der går meget op i proteinpulver, og til dem der ikke ved hvad valle er, så er det det bedste biologiske protein man kan få. Her er der altså højt indhold af aminosyrer. Derudover så kan man også få deres proteinpulver op til 2,35 kg, og det er et kæmpe plus for dem, der til dagligt indtager proteinpulver til deres kost.

Nutritions har tre forskellige smag af proteinbarer, og derfor er der ikke et stort udvalg. Dog er de sukkerfri, og har masser af fibre og protein indhold. Her er det en nem snack, der skulle smage fantastisk. Her har de 14 gram protein per bar, som er 50 gram, derudover er der 180,5 kalorier i en bar. Det er altså derfor en proteinbar, der kan hjælpe dig til din muskelopbygning.

Hermed giver jeg deres proteinpulver 9 ud af 10 stjerner, da kvaliteten og varianterne er i top, men ikke alle slags har forskellige smage, prisen er også høj, og derfor skal produktet leve op til prisen.

Proteinbar får 6 ud af 10 stjerner, da de har en god mængde protein, kalorier og fibre, men prisen er høj og der er få smagsvarianter.

Sidste virksomhed er The Protein Kitchen, som er en dansk virksomhed, der sælger naturlige proteinbar, men også sælger bøger og giver opskrifter på sunde måltider. Her er det klart at det er for dem der elsker naturligt mad, og foretrækker naturen frem for fabriksproduceret fødevare. Her sælger Cecilie små proteinbar med knap 200 kalorier og højt proteinindhold. Her er der hverken mælk og soja og derfor ingen tilsat sukker, kunstige sødestoffer og ingen konserveringsmidler. Hun har fire forskellige smagsvarianter, som jeg vil anbefale dig at prøve. Hør om hendes historie, den er fantastisk.

Jeg vil derfor give hendes proteinbarer 8 ud af 10, på baggrund af at det er naturlige ingredienser, hvor der er højt indhold af protein, samtidigt med der ikke er mejeriprodukter. Det er dog ikke en bar jeg vil foretrække over andre, da jeg selv har en sød tand, dog tror jeg at det er et fantastisk produkt.

Afsluttende tanker:

Når det kommer til hvilken slags supplement man skal bruge til at opbygge muskler, så er det klart at næring, kalorier, smag, proteinindhold og hvilken slags protein, er vigtigt for ens dagligdag. De kan hjælpe dig med at indtage nok protein til din kost, hvor der er flere forskellige virksomheder for dig. Jeg vil derfor klart sige min top 6 her igen. Så hop ind på linket og giv et køb.

1. Bodylab whey protein (1kg) og clear whey proteinpulver

2. Muscle House proteinbar

3. Nutrition Scitec whey proteinpulver (2,35 kg)

4. Protein food og snack Bodylab

5. Muscle house proteinpulver

6. The Protein Kitchen proteinbar og mellemmåltid

Husk at protein er kun et supplement og skal ikke udgående bestå af din kost, men at protein skal primært stamme fra din daglige kost.

Husk også at det er min mening det er taget ud fra, hvor der er nogle produkter jeg har prøvet og derfor er alting op til dig. Du må meget gerne dele mit blogindlæg på de sociale medier, så der i fremtiden kan komme flere blogindlæg om de emner du/I er i tvivl om.


Alexander Olsen
Alle rettigheder forbeholdes 2021
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis!