Kost

2022-07-05

Denne månedlige blog vil handle om, hvorfor kosten er det første sted man skal justere for at tabe, tage på eller mest optimale træning. Folk vil gerne tabe sig, men oplever ligemeget, hvor meget de træner, så taber de ikke meget fedt. Det samme for folk der vil opbygge muskler, men oplever at de ikke bliver specielt store efter måneder eller år. Derfor vil jeg rådgive dig, hvad det er du skal gøre. Det er dermed også en serie, og den første blog vil hedde kost nr 1.


Grunden til at kosten er det vigtigste, er at det er der man får energi, mættelse og vigtigst af alt kalorier, som er det store hovedelement. Vi starter med at kigge på energi. Energien får man fra mad, men det er forskelligt, hvilken slags energi man får, for forskellige madvarer. Alle ved man skal spise sundt og varieret, det betyder dog ikke, at du ikke må tage en lille pose slik en gang om ugen. Men man ved man skal spise grøntsager og andre rigtige madvarer. Det er dog næsten helt sandt. Man skal spise rigtigt mad, men det er ikke alt rigtigt mad der giver nok kulhydrater og protein nok til ens hverdag.                                                Folk tror, at man skal spise en skål med salat til frokost som er rigtigt sundt, men hvis man kigger hvad en omgang salat indeholder så får man altså ikke meget energi eller mættelse. Hvis man har 100 g salat, så er der kun 3 g kulhydrater, forhold til kartofler får man altså 15,9 g pr 100 g. Der er altså en massivt forskel der er værd at kigge på. Derfor vildleder influencers på de sociale medier, hvordan man skal spise. Du har sikkert set en pige med kun top og korte shorts med en sixpack der fortæller om mavetræninger og at hun spiser kun salat. Det er slet ikke grunden til hun har fået en sixpack osv. Men træning fortæller jeg om de andre episoder.

Så har vi mættelsen der er et vigtig hovedelement i kosten. En gennemsnitlig borger spiser tre gange om dagen, morgenmad frokost og aftensmad. Eksperterne siger også man skal have tre måltider om dagen. Det passer også for en normal person, men det passer ikke til alle personer. Det kommer jeg ind på lidt længere nede hvorfor. Men eksperterne siger morgenmad er den vigtigste måltid på dagen, for der starter man med at få det første brændstof til at starte dagen med. Den brændstof skal kunne holde til næste måltid og derfor er det ikke ligemeget, hvad man spiser. Dog for nogle har man bare brug for en lille mad, nogle slet ikke noget og andre skal have en mættende morgenmad. Derfor er det forskelligt fra person til person. Som sagt er det ikke alle der har tre måltider. Et godt eksempel er en bodybuilder. En bodybuilder forbrænder mange flere kalorier og har brug for masser af protein for at opbygge musklerne.                     En bodybuilder skal udover tre måltider også have små måltider, som protein shake, bar, pre food og næsten spise hele dagen. Dog skal bodybuilder stadig spise sundt, varieret og holde øje med kalorieunderskud/overskud. Derfor skal en bodybuilder nødvendigvis ikke spise kartofler, da det mætter meget. En bodybuilder skal derfor spise højt protein og kalorier, men lav mættelse for at ramme den kalorie indskud som bodybuilder skal indtage. Dwayne Johnson også kendt som the rock, er et godt eksempel på en stærk trænet mand som skal indtage mange kalorier. The rock skal indtage mindst 5000 kalorier om dagen og derfor skal han ikke spise for mættende mad.

Det sidste man skal kigge på, som også er det vigtigste er kalorier. Et gennemsnitlig menneske skal indtage 2000-2500 kalorier for at blive på sin vægt. Det er ikke meget, og med de madvare verden har i dag, så kan det være et stramt madplan. Derfor ser man også typiske overvægtige mennesker, der spiser for mange kalorier om dagen. McD er en af de store grunde til fedme i USA, det er på baggrund af den høje kalorieindhold i burgeren. Udover stort antal kalorier, så er der også mange andre dårlige næringsindhold, såsom højt saltniveau. Når man træner skal man indtage flere kalorier, fordi man forbrænder mere end normalt da kroppen er i højt tempo længere tid end normalt. Derfor kan det også være svært at vide hvor meget man skal indtage. Dog er google en stor hjælp hvor der er en kalorie beregner, dog skal du være opmærksom på, hvor meget du træner om ugen og da beregneren ikke ved præcist, hvad du træner og, hvor længe, så er det kun et ca. tal. The Rock træner mindst seks gange om ugen, nogengange to om dagen og derfor er han oppe på mindst 8 gange.                                                                                                                      Når man taster oplysningerne om The rock ind til beregneren, så siger den 4400 kalorier, men som sagt før indtager han mindst 5000 kalorier, og derfor er den ikke præcist. Hvis man træner og vil blive større så skal man derfor spise lidt flere kalorier da det er en del af opbygningen af muskler. Derfor er der også strategier til, hvordan man kan opbygge muskler. Dog vil jeg først fortælle om det til min næste blog. Dermed er kalorier en vigtig faktorer for din vægt. For at tabe er det en god ide at spise 300-500 kalorier mindre og for at tage på skal man spise 300-500 kalorier mere. Det skal være imellem disse tal på grund af overskridelse af kalorieindtagelse kan give permanente skader. Jeg har engang hørt om en gut der skulle bulke for første gang og han valgte at spise 1000 kalorier mere end han skulle, det førte til alt for meget fedt på maven som tog ham et halvt år før han så lidt normalt ud igen, derudover fik han altså også permanente strækmærker på kroppen. Man skal derfor ikke overskride 300-500 reglen.


Dermed er kosten det første sted man kigger på når man vil tabe eller tage på. Det er selvfølgelig ikke nemt, og derfor kan du hoppe ind på disse hjemmesider der kan hjælpe dig. 


Hvis du ikke ved hvilken slags træningsprogram du skal bruge eller du ikke ved hvordan de forskellige øvelser træner din muskel, så hop ind her. Med et styrketræningsprogram, får du et program der passer til dig, om du vil tabe dig eller opbygge muskler. På 6 måneder garantere de dig til at de transformere din krop giver en lavere fedtprocent. Det er Danmarks mest solgte træningsprogram og jeg anbefaler dig det, hvis ikke du har en træningsprogram eller du ikke kan se resultater. 

Bodylab tilbyder kvalitets kosttilskud som bla. er protein bare mm. Bodylab sælger til en god pris for kvalitets vare, dermed hvis du søger kosttilskud i form af protein, vitaminer mm. så er Bodylab noget for dig. Hvis du vil opbygge muskler eller tabe dig vil jeg klart anbefale Bodylab. Bodylab er helt klart en af mine Favoriter hvor jeg ved hvad jeg får. 

Hvis du søger naturligt kosttilskud som er økologisk og uden E-numre, så skal du klikke her. The protein kitchen sælger simpelt proteinbarer mm. som har en god smag, de næringindhold du har brug for og mætter godt. Derfor som sagt tideligere hvis du har brug for mad der mætter godt som er vigtigt så, er The protein kitchen noget for dig.

Her får du både kost og vægttabsplan af en ekspert. Du får et 12 ugers forløb fra en uddannet træningsfysiolog hvor der er penge-tilbage-garanti. Dermed er det, den mest optimale program, hvor du får for alle pengene.

Alexander Olsen
Alle rettigheder forbeholdes 2021
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis!