Sporten karate

2021-10-01

Hvordan fungere karate?

Karate er en kampsport som er kendt i verden. Det er ikke bare en kampsport, men også selvforsvar og selvdisciplin. Karate er japansk og oversat til tom hånd. Det hedder tom hånd fordi man ikke bruger våben og det er selvforsvar. Man skal kunne skade modstanderen med bare fødder og hænder. Det er en ældgammel kampkunst som stammer fra den Japanske ø Okinawa.

Da den er berømt i hele verden bliver den også set som en sport på en lige plan som alle andre. Man kan altså komme til konkurrencer og kæmpe for at vinde. Karate er en sport der kræver flere egenskaber som man skal mestre. Man skal mestre smidighed, kredsløb, udholdenhed og styrketræning. Så man skal både træne sin fysiske og psykiske jeg. Man kan træne mod en modstander eller på karate udstyr som er sandsæk, plethandsker og puder. Når man så er klar til konkurrencer, så er der nogle krav til udstyret. Man skal have en dogi (karatedragt) og en gi (Bukser) , tandbeskytter, skinnebens og fod beskyttelse. Det gør man får færre skader der kan være permanente.

Karate er en kunstsport, som har nogle respektfulde regler. Til træning skal man som det første bukke til træningsrummet og derefter sin mester. Man skal give en god indsats til træningen, en respektfuld indstilling til karate og til sin mester.

Til konkurrencerne eller en sparring til træning, så hilser man på hinanden ved at bukke sig. Når man er lavere gradueret skal man bukke først. Inden man går til kampen skal man have klippet sine negle (Så undgår man skader) og binde sit bælte rigtigt. Da det er en respektfuld sport så skal man have alting i orden. Hvis man kommer for sent bukker man til træningssalen derefter sin mester og så til resten af eleverne. Derefter går man bagerst uanset graduering. Når et hold meditere skal der være ro, det vil sige ingen snakker eller træner.

Hvor kommer karate fra?

Hvor kommer karate så fra? Karate stammer som sagt fra den Japanske ø Okinawa efter en inspiration fra Kina. Japan okkuperede øen og gav forbud mod våben i 1600. Som reaktion lavede man en kampkunst som var uden våben. Kampsporten blev udbredt til resten af Japan i 1868-1957. Det hed shotokan karate og derefter kom der flere former for karate. Der kom først VM konkurrencer i 1970 for mænd og i 1980 for kvinder i forskellige vægtklasser. 

Det største øjeblik

En historisk øjeblik behøver ikke at være fra en konkurrence, men også mellem liv og død. Den her historie fald jeg over og den er overraskende. For 1.500 år siden blev karate til karate og det blev brugt i kamp. Mens pirater og samurai erne havde deres våben, havde de selvforsvarende munke kun hænder og fødder. Det lyder uretfærdigt, men det var ikke 100% at våbnene vandt. Den gamle mand har mange års erfaring og undgår med sin snedighed den skabe sværd. Den unge samurai er både stærkere og hurtigere end den gamle mand, men han ser ikke det hurtige modangreb. Et velrettet spark på knæet af den gamle mand får samurai til at gå ned på knæ. Derefter er den gamle mand over samurai og får ham slået bevidstløst. Det er helt vildt hvad en gammel mand med erfaring kan gøre med sine egenskaber mod alle odds.

Alexander Olsen
Alle rettigheder forbeholdes 2021
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis!