Sporten tennis

2021-09-01

Hvordan spiller man tennis

Der er to måder man kan spille tennis på. Den ene er en mod en og den anden er to mod to. Banen vil derfor ændre sig an på hvilken måde man spiller på. Når det er en mod en hedder det single. Man spiller ikke til den yderste linje på siden men den anden sidste linje ved siden. Når man er to mod to hedder det double. Der spiller man helt ud til den yderste linje. Man har en ketjer hver og der er en bold i spil. 

Det gælder om at slå bolden over til den anden side. Bolden må ramme jorden en gang og man skal slå den over. Hvis den kommer udenfor banen eller ikke kommer over får det andet hold et point. Når man får et point står stillingen 15-0. Når man rammer 40 og får et til point vinder man et sæt. Hvis den står 40-40 skal man altså vinde to runder. 

Når man starter skal man serve. Man står bag bag linjen, kaster bolden op og står den til den modsatte side, altså diagonalt. Man skal ramme servefeltet som er de to første felter, men modsat for den side man server fra. Begge fødder skal være på jorden når man server. Hvis man laver en fejl i serven så man må prøve igen, hvis man fejler igen får modstanderen et point. Man spiller normalt 3 eller 5 sæt. Man skal derfor bare vinde 2 eller 3 sæt og så har man vundet kampen. 

Hvornår blev tennis opfundet

Man spillede tennis i Frankrig i 1400-tallet. Det hed jeu-de-paume, og man havde ikke ketjere, men slog med håndfladen. England så spillet og blev til royal tennis. De lavede ketsjere eller bat som man kunne bruge. Den moderne tennis blev lavet i 1875 i storbritannien og blev hurtigt populær. Så populært at der kom den første officielle tennis turnering med regler i 1877. Tennis var dog en amatørsport indtil 1920. Dog var tennis med i OL i 1896. I 1926 kom den første pengepræmie i USA. Suzanne Lenglen blev derfor den første professionelle tennisspiller i historien.

Historiske øjeblikke

En historisk øjeblik kan være mange ting. I tennis var der en kamp i 2010 der blev spillet i 11 timer og 5 minutter. Det tog 3 dage at få spillet, spillet færdigt. Det er verdensrekord for den længste tenniskamp i historien. Det var en kamp mellem John Isner og Nicolas Mahut. De spillede i den berømte turnering Wimbledon. Kampen endte 70-68 i det femte og sidste sæt. Det blev john Isner der vandt kampen og begge spillere spillede en historisk kamp. John skulle spille 6 kampe mere efter den vilde kamp. Normalt varer en kamp 2 til 3 timer. Begge tennisspillere var gode til at lave hårde serve. John Isner sluttede med en 19 plads og blev den anden bedste amerikanske tennisspiller. 

Alexander Olsen
Alle rettigheder forbeholdes 2021
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis!